Są dni kiedy odczuwamy potrzebę zadbania o siebie. W te jesienne długaśne wieczory doskonałym sposobem na poprawę humoru będzie aromatyczny peeling. Zapach kokosa i pomarańczy to doskonałe połączenie, które świetnie się sprawdzi podczas wieczornego relaksu. We mnie przywołuje wspomnienia wakacyjnych podróży. Nawet jego delikatny kolor kojarzy się z plażą i błogim relaksem.
Przygotowanie peelingu zajmie chwilkę. Potrzebujemy :
- miąższ ze świeżego kokosa
- skórkę z połowy pomarańczy ekologicznej
- 1/2 szklanki cukru (białego lub brązowego)
- opcjonalnie jeśli macie 1 łyżka oleju kokosowego
Wydrążony miąższ blendujemy. Pomarańcze dokładnie szorujemy, sparzamy i ścieramy skórkę na tarce. W miseczce łączymy wszystkie składniki. Nasz peeling jest jadalny, więc możecie się poczęstować. Pięknie pachnie, wygładza skórę, dodaje jej blasku i elastyczności. No i jeszcze jedna zaleto nie ma w nim chemii.
0 komentarze:
Prześlij komentarz